WDH – Cilinders voor de civiele markt

By 20/03/17Geen categorie

WDH richt zich naast de maritieme sector en de industrie ook nadrukkelijk op de civiele markt. Zo weten klanten ons ook te vinden als het gaat om onderhoud, reparatie en het ontwerpen van cilinders voor bruggen en sluizen

Een mooi voorbeeld hiervan is een project dat onlangs is uitgevoerd, betreffende cilinders van de Puntbrug bij Vroomshoop. Vuil dat van bovenaf op de kop van de cilinder viel en niet weg kon, zorgde voor problemen. De klant had daarom een lekbak op de lekkende cilinder gebouwd.

WDH heeft het ontwerp van de cilinder bekeken en een nieuw design van de kop voorgesteld. Het nieuwe ontwerp bevat een aangepast sealpakket met onder andere een uitstekende schraper, die ervoor zorgt dat vuil niet meer in de cilinder kan treden.

De cilinder is geleverd onder de NBD06000 orm van Rijkswaterstaat. De norm bevat eisen voor het ontwerpen, samenstellen, leveren, installeren en afnemen van hydraulische bewegingswerken voor beweegbare bruggen, waterkeringen en specifieke delen daarvan. De norm is van toepassing op nieuwbouw-, verbeterings- en onderhoudswerken. Een belangrijk aspect van de norm is ook een uitgebreide vermoeiing analyse.