SAMEN STA JE STERKER

In 2013 vierde WDH haar 20-jarigbestaan. Wat daar allemaal aan vooraf is gegaan, hebben we laten vastleggen in een jubileumboek. Daarin gaat het vooral over onze klanten en leveranciers. Met z’n allen vormen we als het ware één grote familie.

Dat is hoe wij het liefste werken, vanuit zo’n vertrouwensbasis. Het zorgt voor continuïteit en complete focus op waar het uiteindelijk om draait: Bijdragen aan de duurzame productiedoelstellingen van klanten, met zo min mogelijk onverwachte kosten.

WDH ademt hydrauliek

Het is een bijzonder, breed én leuk vakgebied dat blijft fascineren. Iedere dag is ons team van ongeveer 20 mensen er dan ook met plezier mee bezig. En daar hebben we een paar jaar geleden letterlijk meer ruimte voor gekregen:

Sinds 2013 zitten we in Eersel, op het bedrijventerrein Meerheide. Het is een prachtige plek, waar we voluit kunnen doorgroeien met alles wat we doen voor de maritieme en industriële sector:

“WDH is al jaren één van onze vaste leveranciers. Wat destijds begon met een order voor één cilinder is uitgegroeid tot een orderpakket voor een scala aan hydraulische cilinders voor installaties om te tillen, verplaatsen, klemmen of verschuiven. Ook de ‘papierwinkel’ is bij WDH in uitstekende handen. Een goede, vastgelegde werkmethodiek is bepalend voor de samenwerking en uiteindelijk het eindproduct. WDH begrijpt dat en heeft zijn methodieken prima voor elkaar. Zo goed zelfs dat wij andere leveranciers doorsturen: “Ga maar eens kijken hoe zij het doen”, geven wij ze dan mee.

Wij merken dat WDH serieus werk maakt van onze samenwerking. Er werken professionals die openstaan voor ideeën en concepten. Die willen werken op basis van best practices, die meedenken en in de pas willen lopen met ontwikkelingen binnen onze organisatie. Wij opereren in een mondiale markt die sterk afhankelijk is van economische fluctuaties, waaraan wij ons continu aanpassen. WDH begrijpt dat uitstekend en stelt alles in het werk om mee te bewegen.”

Hydraulische problemen zijn er om opgelost te worden

Wij zijn nog nooit een cilinderprobleem tegengekomen dat we niet konden oplossen met behulp van onze ervaring, een portie inventiviteit en CAD technologie kennis. Wat voor u betekent dat er altijd een effectieve en efficiënte oplossing gevonden wordt.

Daarbij voldoen al onze producten natuurlijk aan alle vereisten die gesteld worden door belangrijke classificatiebureaus, zoals Lloyd’s, Bureau Veritas, DNV, CCS en ABS.

Lloyds
Bureau_veritas
DNV-gl
ABS

Kwaliteit en certificering

Het WDH Cylinders kwaliteitsmanagementsysteem is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dergelijke certificeringen zijn belangrijke hulpmiddelen om onze processen continu te verbeteren en optimaliseren.

Daarnaast zijn we ISO 3834-2 gecertificeerd. Dat is het hoogst haalbare niveau binnen ISO 3482. Voor u is dit de garantie dat WDH zich aan de overeengekomen procedures houdt en met gekwalificeerde lassers werkt, onder supervisie van een lascoördinator.

Vereisten keuringsinstanties Lloyd’s, Bureau Veritas, DNV, CCS en ABS

Wij zijn te allen tijde op de hoogte van de actuele vereisten van de keuringsinstanties Lloyd’s, Bureau Veritas, DNV, CCS en ABS en Rijkswaterstaat (NBD 6000 norm). En onze producten voldoen aan de PED richtlijn wanneer noodzakelijk.

Een beknopt overzicht van enkele certificeringen:

Lifting appliances
Deze vereisten zijn van toepassing op hijs- en hefwerktuigen op schepen, drijvende steunen en vaste of mobiele offshore platforms, die gebruikt worden:

  • in havens voor laden of lossen
  • voor niet-haven gerelateerde offshore liftwerkzaamheden

Mobile offshore units
Deze offshore standaard bevat criteria en technische vereisten en geeft richting wat betreft ontwerp, constructie en inbedrijfstelling van boorfaciliteiten en gelieerd equipement.

Steel Vessels Rules and Regulations for the Classification of Ships
In deze richtlijn staan de eisen die gesteld worden aan apparaten op schepen die onder druk staan. Er zijn bepaalde criteria voor het inzetten van drukvaten, waar hydraulische cilinders onder vallen.

meer informatie kunt u vinden op de websites van Lloyds Register, Bureau Veritas, DNV, CCS en ABS.

Druksystemen en drukapparatuur
Onder de richtlijn Druksystemen en Drukapparatuur (PED) vallen alle onder druk staande insluitsystemen, zoals vaten en pijpleidingen in o.a. LPG installaties en persluchtsystemen. Deze richtlijn heeft met name gevolgen voor (leveranciers aan) de voedselverwerkende-, chemische- en procesindustrie.

meer informatie vindt u op de Euronorm website

Rijkswaterstaat NBD 6000 norm
Deze norm bevat de eisen voor het ontwerpen, samenstellen, leveren, installeren en afnemen van hydraulische bewegingswerken voor beweegbare bruggen, waterkeringen en/of specifieke delen daarvan. De norm is van toepassing op nieuwbouw-, verbeterings- en onderhoudswerken.

meer informatie staat in deze PDF van Rijkswaterstaat